Flavor of the night


Ardbeg by wallter
november 4, 2009, 22:01
Filed under: Höst | Etiketter:

Nyss hemkommen från jobbet, halvfrusen via en cykeltur genom isande höstblötsnöslaskochblåst, så sitter en dram Ardbeg ”Uigeadail” inte alls dumt.

Appropå Ardbeg så dyker ju ”Corryvreckan” upp på bolaget 1:a december. En lite yngre men rätt smaskig utgåva, även den i cask strength, som i mitt tycke är rejält mycket godare än halvtorftiga ”Supernova” som mest bara va rökig och inte hade så mycket andra smaker/dofter att bjuda på.

Enligt ryktena så skall ”Corryvreckan” ersätta ”1990 – Airigh Nam Beist” som tillsammans med den 25 åriga ”Lord Of The Isles” således försvinner ur Ardbegs sortiment. Hur länge Uigeadail blir kvar återstår och se. Men helt klart är ju att Ardbeg börjar få ont om lite äldre fat i lagerhusen. Destilleriet va ju helt igenbommat mellan 1981-1989. Mellan 1989-1996 drevs det på halvfart, mest för att produceras till olika blendedwhiskyn. 1996 tog Glenmorangie över ägandeskapet.

Dom kommande åren blir det troligtvis mer och mer yngre icke åldersangivna utgåvor att vänta från Ardbeg. Sen dyker det säkert upp ett gäng single cask buteljeringar som kommer gå åt snabbare än blixten för att sekunden senare säljas till ockerpriser på e-bay. Trist med folk som ska hålla på och förstöra med att köpa whisky utan att dricka den, bara för att tjäna pengar. Fasiken, i värsta fall kommer det i den närmaste framtiden nog bli jobbigt att hitta en mumsig Ardbeg, förutom just ”Uigeadail” och ”Ten”, till ett vettigt pris. Nåja, idag är i alla fall Ardbeg Uigeadail hur god som hellst. Bästa Ardbegen på bolaget och man får ju inte ha brottom när det gäller whisky, det blir säkert bättre tider. Nr 10407 har ”Uigeadail” och kostar bara 649kr. Som hittat!

Slainte!
// Wallter


Kommentera so far
Lämna en kommentar



Lämna en kommentar